„Rabla pentru electrocasnice” 2019

2179
 

Ministerul Mediului a acordat vouchere pentru peste 24.000 de produse anul trecut. „Rabla pentru electrocasnice” se va relua în 2019.

Reprezentanţii Ministerului Mediului au precizat că programul „Rabla pentru electrocasnice”, lansat la sfârşitul anului trecut, se va relua după ce se va aproba bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Programul a fost lansat în  luna decembrie a anului trecut, s-au epuizat peste 7,5 milioane de lei, dintr-un total de 20 de milioane. Având în vedere perioada în care a fost lansat, mulți români nu au avut posibilitatea de a se înscrie în program  din cauza cheltuielilor cu sărbătorile de iarnă.

 Care au fost cele mai vândute electrocasnice?

Cele mai multe prime au fost pentru maşini de spălat rufe, respectiv 12.500 de bucăţi, 9.678 pentru frigidere şi 2.402 aparate de aer condiţionat.

De asemenea, din totalul de peste 24.000 de vouchere, 19.480 au fost acordate în mediul urban, iar restul în rural.

Potrivit proiectului, finanțarea se acordă sub formă de vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, cu eficienţă energetică clasa A++, A+++, din următoarele categorii: maşini de spălat rufe; frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice; aparate de aer condiţionat.

Valoarea voucherelor, aşa cum a fost anunţată de Ministerul Mediului, este următoarea: 200 lei pentru înlocuirea maşinii de spălat cu alta care are eficienţa energetică A++ sau 300 lei înlocuirea cu una de categorie A+++.

De asemenea, se decontează 300 lei pentru înlocuirea aparatului de aer condiţionat cu unul din categoria A+++ sau A++.

În acelaşi timp, se vor acorda 300 lei pentru frigidere A++ şi 400 lei pentru cele energetică A+++. Important de menţionat este că voucherele pot fi cumulate şi că, pentru a le accesa, consumatorii trebuie să predea aparatele electrocasnice vechi.

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro