Protecția datelor la Facebook în anul 2019

Comisia irlandeză pentru protecția datelor a anunțat în decembrie că, datorită „unui număr de notificări de încălcare de la Facebook”, a lansat o anchetă.

Implicațiile acestui fapt sunt potențial enorme și autoritățile de reglementare se îndreaptă spre un nou domeniu, susținute de o reglementare acerbă, menită să coboare din greu asupra firmelor considerate a nu fi păstrat datele personale sigure.

Se va pune accentul pe măsurile de securitate pe care le-au aplicat și pe procedurile pe care le-au aplicat„, a explicat Kate Colleary, șeful Asociației Internaționale a Profesioniștilor în domeniul Confidențialității. „Și dacă sunt deficienți, atunci probabil că aș sugera că va fi o constatare administrativă”, a mai adăgat acesta.

Această constatare administrativă – cu alte cuvinte, hotărârea Comisiei pentru protecția datelor cu privire la faptul că Facebook era în neregulă – ar putea fi extrem de costisitoare pentru Facebook. În conformitate cu Regulamentul general pentru protecția datelor (GDPR), pus în aplicare în mai 2018, o companie poate fi amendată cu până la 4% din veniturile sale globale. Pentru Facebook, ar putea fi mai mult de 1,5 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro