Programul Smart Start USA, 500 milioane de dolari pentru companiile românești

3974
 

Marți, în cadrul unei conferințe de presă, Ilan Laufer, vicepreşedinte pentru relaţia cu SUA a Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României a dat startul programului Smart Start USA. Ilan Laufer este coordonatorul programului Smart Start USA care, aflat la prima ediție, are alocat un buget de 500 milioane de dolari. Programul are ca scop principal finanțarea societăților românești care vor să se lanseze sau să se extindă pe piața americană.

Prin acest program se pot finanța anual 10.000 de firme, crescând astfel exporturile. De asemenea, se va realiza internaționalizarea societăților cu capital românesc, accesul fiind în primul rând pe piața americană.

„Companiile au termen până la finele anului să se înscrie în aplicaţie. Fiecare companie poate beneficia de un credit financiar de 200.000 de dolari, cu un aport propriu de cel puţin 15%, iar durata de implementare va fi de şapte ani. Una dintre condiţii este ca respectiva firmă să nu aibă datorii la bugetul de stat”,  spune Ilan Laufer.

Ca și în cazul programului Start-up Nation, procesul de înscriere este foarte simplu, accesul făcându-se online, iar în maximum 30 de minute îți poți introduce aplicația. Societățile care pot aplica sunt cele care au deja activitate în România și doresc să se extindă în Statele Unite ale Americii.

Băncile care participă la acest program sunt Banca Transilvania, BCR și Piraeus Bank, cea din urmă fiind în plin proces de rebranding în First Bank.

Referitor la grila de acordare a punctajului, producția primește 30 de puncte, industriile creative primesc 25 de puncte, serviciile 20 de puncte, iar comerțul doar 15 puncte.

Mai sunt câteva aspecte importante în privința acordării punctajului, respectiv se pot primi 10 puncte dacă firma a încheiat anul 2017 pe profit, iar încă 10 puncte se pot acorda dacă și anul 2018 aduce profit. Apoi, în funcție de cifra de afaceri, se pot primi între 10 și 20 de puncte, respectiv dacă cifra de afaceri depășește 100.000 dolari.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro