Primul festival de operă de la București

Metropolitan Opera Fest, primul festival de opera din Bucureși, la prima ediție.

Spectacolul, prevăzut să aibă două acte a câte 45 de minute fiecare, se va desfășura în data de 11 aprilie la Sala Radio din București și va cuprtinde atât arii foarte cunoscute din opere cât și piese muzicale simfonice celebre sau de pop-opera și pop-rock-opera.

Având în vedere dorința de perfecțiune, organizatorii au ales Sala Radio având în vedere calitățile constructive și acustice ale acesteia.
Sala Radio este cea mai mare sala de concerte simfonice și corale din țară, având o capacitate de 941 de locuri.
Totodată Sala Radio este considerată din punct de vedere al acusticii cea mai bună sală de concert simfonic din București, esențială în viața culturală a unei capitale europene.
Si în plus, cadrul elegant al Sălii Radio este conferit de pardoseala din marmură albă și scările monumentale laterale ce fac legătura cu parterul și etajul. Tot prin foaier se face și accesul în lojele Sălii Radio.
Foaierele pot fi folosite ca spațiu expozițional dar și ca loc de întâlnire al personalităților din domeniul cultural cu prilejul lansării unor proiecte culturale de anvergură.

Protagoniștii acestei prime ediții a Metropolitan Opera Fest sunt nume sonore ai scenei lirice din țara noastră precum: Ioana Baianț, Andreea Ilie, Alin Stoica, Ianna Novac, Iordache Basalic. Acestora li se adaugă Orchesta Metropolitană București compusă din 50 de muzicieni și dirijată de Daniel Nicolae Jinga, Maestru de Cor al Operei Naționale din București și dirijor al Orchestrei Simfonice Muntenia din Târgoviște.

Daniel Nicolae Jinga este Doctor în muzică al Universității Naționale de Muzică București și inițiator a numeroase proiecte muzicale, de opera, pop-opera sau rock-simfonic, precum și realizator al discului “Rapsodiem” ce cuprinde cele două rapsodii enesciene, dar și suita “Valurile Dunării” de Iosif Ivanovici.

Daniel Nicolae Jinga a dirijat numeroase orchestre precum: Orchestra Filarmonicii “George Enescu”, Orchestra Operei Naționale din Cluj, Orchestra Operei Naționale din București, Orchestra Simfonică București, Orchestra Teatrului Național de Opretă București, Orchestra Filarmonicii din Timișoara și multe altele. El are în repertoriul curent un număr de peste 20 de opere.

Parteneri în organizarea evenimentului sunt AMAis – Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială și companiile DGL PRO, Game World, Aromes Noires si GRISOGONO Business Style Studio Calea Victoriei 101. Partenerul media al evenimentului este City Vision Magazin.

Nu uita să intri aici sau aici ca să îți iei biletul de intrare!

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro