Primăria Capitalei lansează, și ea, un Program Rabla

3516
 

Un proiect depus la Primăria Capitalei prevede acordarea unor vouchere în valoare de 1.000 de euro șoferilor bucureșteni care sunt dispuși să-și caseze automobilele vechi și să cumpere un vehicul nou. Aceste tichete vor fi acordate în plus față de prima de casare disponibilă prin Programul Rabla.

În urmă cu câteva săptămâni, unul dintre membrii Consiliului General al Municipiului București (CGMB) a anunțat că a depus un proiect care vizează interzicerea graduală a circulației mașinilor poluante în Capitală. Acum, același membru al CGMB a pregătit un nou proiect gândit pentru bucureștenii care vor să-și cumpere mașini noi.
Conform acestui program, bucureștenii care sunt dispuși să caseze mașinile vechi și să cumpere automobile noi vor primi un voucher în valoare de 1.000 de euro. Acesta ar urma să se acorde în plus față de prima de casare de 6.500 de lei disponibilă în prezent prin Programul Rabla.

În cazul în care proiectul este aprobat, șoferii care vor să acceseze fondurile nu trebuie să aibă datorii la bugetul local, să aibă domiciliul în București și să fie proprietarii mașinilor pe care vor să le caseze de cel puțin trei ani. Bugetul ar urma să acopere până la 10.000 de astfel de tichete.

„Această măsură contribuie la încurajarea achiziţiei de către bucureşteni a autoturismelor noi, din ce în ce mai performante din punct de vedere al impactului asupra mediului, şi va fi coroborată cu măsurile de restricţionare a accesului autovehiculelor poluante în Bucureşti”, se arată în proiectul propus.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro