Presedintele Trump a acceptat să nu escaladeze războiul comercial cu China, însă multe alte țări au fost afectate de politica comercială a președintelui american.

De la măsline spaniole la oțel canadian, nici un colț al lumii nu a fost afectat de tarifele comerciale americane – un impozit pe produsele străine – de când președintele Trump a intrat în Casa Albă.

Pe parcurs, el a rescris regulamentul pentru modul în care SUA se ocupă de procesul de protejare a comerțului său intern.

Sub președintele Trump, Departamentul de Comerț a demarat 122 de investigații privind taxele antidumping / compensatorii.

Aceste tarife au vizat toate colțurile lumii, ajungând la 31 de țări în total și afectând importurile de aproximativ 12 miliarde de dolari.

China a suportat greutatea controlului SUA, cu aproximativ 40% din anchetele antidumping / compensatorii care vizează produsele din China, de la aliaj de aluminiu până la benzi de cauciuc sau panglici de mătase.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro