Preşedintele Băncii Mondiale a demisionat

863
 

Preşedintele Băncii Mondiale a demisionat. Jim Yong Kim şi-a prezentat demisia din funcţia de preşedinte al Băncii Mondiale, au anunţat luni seară surse citate de publicaţiile The Guardian şi Financial Times. Jim Yong Kim a anunţat că renunţă la această funcţie în schimbul unei oferte în sectorul privat.

El a mulţumit celor cu care a lucrat în ultima perioadă şi a declarat că munca instituţiei pe care a condus-o este extrem de importantă întrucât la nivel mondial creşte numărul imigranţilor, dar şi a oamenilor afectaţi de foamete.

Jim Yong Kim a venit la conducerea Băncii Mondiale în 2012 şi a fost reales pentru un al doilea mandat de cinci ani, care a început în 2017.

Născut la Seul, Jim Yong Kim are 59 de ani şi este de profesie medic. Începând cu data de 1 iulie 2012 a devenit cel de al 12-lea preşedinte al Băncii Mondiale, primul său mandat expirând în data de 30 iunie 2017. Înainte de a se alătura Băncii Mondiale, Jim Yong Kim a fost preşedinte al Universităţii Dartmouth, una din cele mai prestigioase instituţii academice din SUA. Conform unei tradiţii nescrise, care datează de la înfiinţarea Băncii Mondiale şi a Fondului Monetar Internaţional, în fruntea Băncii Mondiale a fost numit un american, iar europenii au desemnat persoana de la şefia Fondului Monetar Internaţional.

Kristalina Georgieva, şeful executiv al instituţiei financiare, va deţine preşedinţia interimară, începând cu data de 1 februarie. Banca Mondială are sediul la Washington D.C., capitala Statelor Unite ale Americii. Instituția este cel mai mare investitor în țările aflate în dezvoltare, iar unele politici ale instituției au devenit controversate. În prezent, Banca Mondială are în derulare proiecte masive de infrastructură în mai multe țări aflate în Asia, Africa și America de Sud.

Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro