Piața de artă a atins în 2018 pragul de 15,5 miliarde $

9
 

de Elena Popescu

Produsul global al vânzărilor în piața de artă a atins în 2018 pragul de 15,5 miliarde de dolari (+4%), a anunțat publicația Artprice, informează AFP. Creșterea s-a bazat pe piața occidentală (+12%),stimulată la rândul ei de Statele Unite (+18%).

Piaţa de artă a crescut în 2018 pe plan mondial cu (+4%), pentru al treilea an consecutiv, atingând un record absolut înregistrat după 1945, cu 539.000 de loturi vândute.

Acest raport anual, comunicat în exclusivitate redacţiei AFP, a fost realizat pe baza vânzărilor realizate la licitaţiile publice (comisioanede vânzare incluse) înregistrate de Artprice şi de partenerul său chinezArtron.

Vânzările au inclus picturi, sculpturi, desene, fotografii, stampe, videoclipuri, instalaţii, tapiserii, dar nu şi antichităţi, bunuri culturale anonime şi obiecte de mobilier. Piaţa de artă în Marea Britanie a crescut (+12%), iar în Italia (+17%)şi Japonia (+31%) au beneficiat de un an favorabil, în timp ce Franţei (-10%).


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro