Peste un miliard de dolari au fost cheltuiți piața transferurilor in ianuarie

395
 

Nu mai puțin de 1,09 miliarde de dolari reprezintă cheltuielile de pe piața transferurilor, în prima lună a anului 2019, cu un total de 3.716 de transferuri internaționale, conform FIFA.

Deși s-au înregistrat cu 9,2% mai multe transferuri decât în aceiași perioadă a anului precedent, valoarea totală a transferurilor este cu 19,4% mai mică.

Peste jumătate din suma totală, cu un procent de 59,1%, se află cluburi din Big 5, anume Anglia, Franţa, Germania, Italia și Spania. Unde 253,5 milioane de dolari s-au cheltuit pe transferurile între cluburi, iar 389,2 milioane pe transferuri din alte ţări către grupări din Big 5.

În privinţa transferurilor lunii ianuarie, pe prima poziție a fost Anglia. Aici s-au achiziţionat 155 de jucători şi s-au transferat la alte grupări 198 de jucători, suma cheltuită pentru achiziţii fiind de 178,2 milioane de dolari.

Pe locul doi se află Italia, cu 144,6 milioane de dolari plătiţi pentru transferuri. Germania, Spania şi Franţa completează topul transferurilor. Francezii au cheltuit 95,4 milioane de dolari, în timp ce germanii şi spaniolii au depăşit o sută de milioane de dolari.

Dintre ţările din afara Big 5, Mexicul se află pe primul loc în privinţa sumelor cheltuite pentru transferuri în ianuarie, cu 58,5 milioane de dolari. Arabia Saudită a cheltuit 49,2 milioane de dolari, iar Turcia 34,2 milioane de dolari.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro