Peste 520 miliarde dolari, de pe urma vânzărilor de smartphone-uri

215
smartphone
smartphone
 

În 2018, suma totală a smartphone-urilor vândute la nivel mondial a ajuns pâna la 522 miliarde dolari, în creştere cu 5% faţă de anul anterior, în ciuda faptului că numărul unităţilor de comercializare a scăzut, potrivit studiului realizat de GfK.

”Smartphone-urile s-au vândut bine şi în 2018. În cifre, echivalează cu o creştere de 5% – 522 de miliarde dolari. Cu toate acestea, cererea pentru smartphone-uri în 2018 a scăzut cu 3 procente la 1,44 de miliarde de unităţi vândute la nivel mondial faţă de 2017”, se arată în comunicat.

De asemenea, studiul vorbește despre preferințele utilizatorilor și performanțele smartphone-urilor care pot fi comparate cu cele ale unui laptop.

„Consumatorii preferă să posede mai puţine produse, dar de mai bună calitate pentru care sunt dispuşi să plătească preţuri premium şi preţuiesc mai mult experienţele decât deţinerea de bunuri.

Studiul nostru arată că, deşi noile caracteristici ale smartphone-urilor aduc performanţe comparabile cu cele ale laptop-urilor, aceste specificaţii high-end încă mai au nevoie să fie convertite în experienţe noi. Jocurile high end au dominat industria PC şi reprezintă în prezent o sursă majoră de creştere. Cu toate acestea, există un potenţial neexploatat pentru jocuri mai provocatoare pentru smartphone”, a spus un expert GfK, Igor Richter.

 

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro