Peste 13 miliarde de lei, alocați pentru infrastructura rutieră

4711
infrastructura rutieră
 

Comisiile parlamentare reunite au aprobat bugetul Ministerului Transporturilor în valoare de peste 13,125 miliarde de lei pentru acest an, cu 74,4% mai mult decât cel de anul trecut.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Infrastructură Rutieră (CNAIR) are alocaţi 1,57 miliarde de lei, o creştere de 27% faţă de anul trecut. Pentru infrastructura rutieră este alocată o sumă de 5,067 miliarde de lei, simțindu-se o creştere de 138%.

De asemenea, Metrorex are alocată o sumă de 1,43 miliarde de lei, având astfel o creştere de 47% faţă de anul trecut.

Pentru transportul aerian, Ministerul Transporturilor are alocaţi peste 135,86 de milioane de lei, în creştere cu 45% față de anul precedent. De asemenea, pentru căi ferate- infrastructură Ministerul a alocat are 6,55 miliarde de lei, în timp ce pentru transportul apei a acordat un buget de 411 milioane de lei.

Cheltuielile pentru personal sunt de 42 de milioane de lei, pentru bunuri şi 11,47 milioane de lei pentru servicii.

La acest buget de peste 13 miliarde de lei se adaugă credite de angajament de 30,7 miliarde de lei, cele din urmă având o creştere de 88,4%, comparativ cu anul anterior. Anul trecut, MT a avut alocaţi peste 8 miliarde de lei, iar execuţia din 2018 a fost de 7,5 miliarde de lei.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro