Google donează peste 3 milioane de dolari societății-mamă Wikipedia, ca parte a unui nou parteneriat între cele două companii.

Într-o declarație, Fundația Wikipedia a anunțat că parteneriatul său cu Google se bazează pe un set de inițiative care să sprijine un angajament comun de a face informațiile mai accesibile mai multor persoane din întreaga lume.

Banii vor ajuta Wikipedia să se extindă în mai multe limbi și să ofere editorilor săi locali o capacitate mai mare de a încărca informații online de bună calitate.

Wikipedia este cea mai mare bibliotecă online, conține 5,791,144 articole, și 46.931.316 de pagini în total.

Oricine are acces la Internet poate scrie și modifica articolele Wikipedia, cu excepția cazurilor limitate în care editarea este restricționată pentru a preveni perturbarea sau vandalismul.

Spre deosebire de enciclopediile tipărite, Wikipedia este creată și actualizată în permanență, cu articole despre evenimente istorice care apar în câteva minute. Pentru că toată lumea poate contribui, Wikipedia a devenit mai cuprinzătoare decât orice altă enciclopedie.

În plus față de cantitate, colaboratorii săi lucrează la îmbunătățirea calității. Wikipedia este o lucrare în desfășurare, cu articole în diverse etape de finalizare. Pe măsură ce se dezvoltă articolele, ele tind să devină mai cuprinzătoare și mai echilibrate. De asemenea, calitatea se îmbunătățește în timp, deoarece dezinformarea și alte erori sunt eliminate sau reparate.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro