Olandezii nu mai încap în Amsterdam

Olanda este una dintre țările cu o densitate a populației foarte ridicată, iar în Amsterdam nu mai este loc pe uscat pentru construcția de locuințe.

În 1997, autoritățile olandeze au venit cu ideea de a construi insule pe lacul Ijmeer, plan care ar fi trebuit să genereze apariția a zeci de mii de locuințe noi.

Center Island (Centrumeiland) din Amsterdam este a șaptea astfel de insulă, care din 2015 a fost folosită pentru expoziții artistice și ca loc de camping.

Acum este pregătită pentru un proiect imobiliar care va găzdui 45.000 de locuitori ai Amsterdamului.

Locuințele vor fi ecologice și vor fi la o distanță de doar 15 minute de Gara Centrală.

Problema inundațiilor va fi rezolvată prin construirea clădirilor deasupra nivelului mării (Olanda se află cu câțiva metri sub nivelul mării) și prin diguri, care vor direcționa apa de la ploaie sau care vor opri apa mării să înainteze pe insulă.

Dezvoltatorul imobiliar vrea sa facă proiectul cât mai verde posibil. Astfel, clădirile vor avea diferite mărimi și balcoane de diferite forme, grădini suspendate și gradini interioare. Locuințele vor folosi apa de la ploaie și energie solară și eoliană.

Autoritățile au în plan, în anii viitori, construcția mai multor astfel de insule, care să preia din aglomerația orașului.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro