Obiectiv măreț pentru cel mai mare producător auto european

14
 

de Elena Popescu

Compania Volkswagen și-a propus ca până în 2028 să aibă aproximativ 70 de modele exclusiv electrice. În următorii zece ani, compania ar urma să producă 22 de milioane de vehicule electrice, faţă de obiectivul iniţial de 15 milioane de unităţi.

“Realitatea este că producerea unui model electric presupune cu 30% mai puţin efort decât în cazul maşinilor care au motoare cu combustie internă. Aceasta înseamnă că va trebui să reducem numărul locurilor de muncă”, a declarat directorul general, Herbert Diess.

Până în 2025, Volkswagen ar putea renunța la peste 5.000 de angajați pentru a-și majora productivitatea. Compania vizează economii anuale de 5,9 miliarde de euro până în 2023, pentru a-şi spori marja de profit la 6%, transmite Reuters.

Marja de profit la brandul VW a scăzut la 3,8% anul trecut, de la 4,2% în 2017, în urma investiţiilor masive în vehicule electrice.

“Măsurile din programul de îmbunătăţire a câştigurilor vor permite brandului nostru să ajungă la o marjă de profit la 6% în 2022”, a spus membrul Board-ului Volkswagen, Arno Antlitz.

Înregistrând peste 600.000 de angajați, cele 12 branduri ale grupului Volkswagen au vândut în 2018 peste 10 milioane de vehicule pe plan global.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro