Numărul elevilor britanici care studiază limbile franceză şi germană a scăzut cu două treimi

366
 

Numărul elevilor britanici care studiază limbile franceză şi germană a scăzut cu două treimi, relatează AFP.

Studiul a fost publicat în momentul în care Marea Britanie se pregăteşte să părăsească Uniunea Europeană după 46 de ani, în urma referendumului privind Brexit-ul din 2016.

Numărul total al persoanelor care aleg o limbă străină pentru examenele GCSE (General Certificate of Secondary Education), o diplomă obţinută la vârsta de 16 ani a scăzut cu 45% între 2010 şi 2018, germana (-67%) şi franceza (-63%) fiind limbile cele mai neglijate.

Elevii din Marea Britanie preferă în schimb limba spaniolă (+ 75%) sau mandarina.

Dezinteresul elevilor a determinat şcolile să abandoneze predarea anumitor limbi, cum ar fi Colegiul Carmel din St Helens, în nordul Angliei, unde limba germană nu mai este predată.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro