Nuca, salvatoarea diabeticilor

393
 

Cinci porții de nuci a câte 28 de grame fiecare contribuie la scăderea cu 17% a riscului total de incidenţă a bolilor cardiovasculare în cazul persoanelor cu diabet, conform unui studiu efectuat de cercetători ai Universității Harvard

”Se pare că niciodată nu este prea târziu pentru îmbunătăţirea alimentaţiei şi a stilului de viaţă după diagnosticarea cu diabet”, a declarat unul dintre autorii studiului, Liu Gang.

De asemenea, participanţii la studiu au prezentat o diminuare cu 20% a riscului de apariţie a bolii coronariene şi cu 34% a celui de deces cauzat de boli de inimă, se precizează în concluziile studiului.

Cercetătorii au descoperit că toate tipurile de astfel de alimente cu coaja lemnoasă prezintă beneficii, însă cele care cresc în copaci, precum nucile, migdalele, caju, fistic, pecan şi alunele de pădure s-au remarcat în ceea ce priveşte reducerea riscului de apariţie a bolilor de inimă în comparaţie cu arahidele, care se dezvoltă în pământ.

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro