Iată știrile care contează acum:

  • 👩🏻‍💻 90% dintre consumatori au profil de Facebook
  • 📑 Marketing pe Reddit? Tot ce trebuie să știi
  • 📊 Google Ads testează funcția „Advanced Plans” pentru optimizarea bugetului
  • 🦾 Meta vrea ca AI-ul său să alimenteze roboții care îți pot face treburile domestice
  • 👕 TikTok Shop promovează produsele populare
  • 👎🏼 Instagram testează butonul „Dislike”
  • 📺 YouTube TV ajunge la o nouă înțelegere pentru a păstra conținutul Paramount
  • 👽 Se ascute lupta: OpenAI pregătește contralovitura după lansarea Grok-3
  • 💡 Microsoft anunță o descoperire revoluționară în domeniul calculatoarelor cuantice
  • 👾 Digitalizarea companiilor europene și specificul românesc: de la e-commerce la AI
  • 📈 Cum își optimizează românii cheltuielile când merg la cumpărături

90% dintre consumatori au profil de Facebook
Nouă din zece consumatori din întreaga lume au un profil pe Facebook, potrivit unui raport din ianuarie de la Sprout Social. Facebook va atinge 36,76 miliarde dolari în venituri din reclame în acest an, o creștere cu 7,7% față de anul trecut, conform previziunilor. Utilizatorii Facebook petrec în medie o jumătate de oră pe zi pe rețeaua de socializare. Cât privește prezența pe celelalte rețele, 82% dintre consumatori la nivel global au cont de Instagram, 76% de YouTube, 58% de TikTok, 50% de X, 46% de Snapchat, iar 43% sunt activi pe LinkedIn.

Marketing pe Reddit? Tot ce trebuie să știi
Reddit este un site de agregare de știri sociale, evaluare a conținutului și discuții în care utilizatorii postează conținut – linkuri, text, imagini și videoclipuri – care poate fi votat în plus sau în minus de alți membri. Conținutul este organizat în panels create de utilizatori numite „Subreddits”, care se concentrează pe anumite subiecte. Platforma este cunoscută pentru comunitatea sa implicată și este al 11-lea cel mai vizitat site din lume și al șaselea în SUA. Peste 63% dintre utilizatori sunt bărbați, iar, per total, cei care au conturi sunt mai degrabă tineri. Există două tipuri diferite de reclame pe Reddit, postări promovate și preluări. Vrei să faci marketing pe Reddit? Iată tot ce trebuie să știi.

Meta vrea ca AI-ul său să alimenteze roboții care îți pot face treburile domestice

Se pare că gigantul tehnologic investește în realizarea propriului hardware pentru roboții umanoizi vânduți de alte companii. Meta  pune bazele unei noi echipe în divizia sa Reality Labs pentru a dezvolta roboți care se pot mișca fizic în moduri similare cu oamenii. În viitor, Meta vrea să dezvolte AI, senzori și alte software-uri ca parte a unei platforme pentru alte companii care vor produce și vinde roboți care te pot ajuta la treburile casnice.

TikTok Shop promovează produsele populare
Rețeaua de socializare TikTok are o opțiune prin care îi ajută pe cumpărătorii de pe site-ul său de comerț electronic să localizeze articolele care au fost verificate de alți clienți. TikTok Shop aduce videoclipuri și reel-uri de la comercianți, branduri, dar și creatori de conținut, direct în feed-urile utilizatorilor din SUA (deocamdată), evidențiindu-le cu badge-uri de genul „Cel mai popular” pe cele verificate de alții. Între timp, mai aproape de noi, retailerul german Lidl face furori în Marea Britanie cu o ofertă exclusivă pe TikTok. Este primul lanț de supermarketuri care folosește platforma de social media drept canal de vânzare, lansând o promoție specială pentru pasionații de sport și fitness.

Instagram testează butonul „Dislike”
Instagram testează un nou buton care le-ar permite utilizatorilor să arate că nu apreciază sau să voteze negativ comentariile de la postări. „S-ar putea să fi văzut că testăm un buton nou pentru comentariile de pe Instagram – acest lucru oferă oamenilor o modalitate privată de a semnala că nu se simt bine în legătură cu un comentariu anume”, a postat șeful Instagram Adam Mosseri pe Threads. Pentru a-i liniști pe utilizatorii îngrijorați, Mosseri a oferit mai multe informații despre test, care a apărut atât în ​​postările Feed, cât și în Reels.

YouTube TV ajunge la o nouă înțelegere pentru a păstra conținutul Paramount
După avertismente că oferta Paramount este pe cale să dispară din serviciul TV cu plată YouTube TV al Google, companiile au anunțat că au ajuns la o înțelegere ca să evite orice întrerupere a disponibilității canalelor. Prin urmare, canalele YouTube Primetime nu numai că vor continua să ofere servicii de streaming BET+ și Paramount+ cu Showtime ca extras, dar Google primește și „dreptul de a face Paramount+ disponibil pentru clienții YouTube TV”.

Se ascute lupta: OpenAI pregătește contralovitura după lansarea Grok-3
Cu cel mai mare grup de antrenament AI din lume, xAI își propune să eclipseze viitorul GPT-4.5 al OpenAI, dar există voci care sugerează că hype-ul ar putea fi exagerat. Pretinzând că este „înfricoșător de inteligent”, Elon Musk a dezvăluit Grok-3, provocând infrastructura de calcul masivă a xAI împotriva liderilor din industrie precum OpenAI și Anthropic. Dar postarea sa pe X a părut să-l provoace doar pe rivalul de sânge al lui Musk, CEO-ul OpenAI, Sam Altman, care a răspuns susținând că viitorul său model, GPT4.5, este foarte aproape de AGI. Dar cât de aproape este de a fi lansat? Altman l-a provocat recent pe Musk: „Concurează doar construind un produs mai bun”, a spus el. Așa că xAI a lansat Grok 3 AI, susținând că este capabil de „raționament uman”.

Microsoft anunță o descoperire revoluționară în domeniul calculatoarelor cuantice
Microsoft a dezvăluit un nou cip care, potrivit companiei, demonstrează că computerele cuantice ar putea deveni realitate „în câţiva ani, nu în decenii”. Prin această declaraţie, Microsoft se alătură giganților tech Google şi IBM, care estimează că o schimbare fundamentală în tehnologia de calcul este mult mai aproape decât se credea până recent. Oamenii de știință estimează că computerele cuantice vor putea efectua calcule care ar dura milioane de ani pe sistemele actuale, având potenţialul de a revoluţiona domenii precum medicina, chimia şi alte ştiinţe care implică un număr aproape infinit de combinaţii moleculare.

Digitalizarea companiilor europene și specificul românesc: de la e-commerce la AI
Adoptarea de noi tehnologii menite să crească productivitatea și competitivitatea afacerilor continuă să fie slabă în România, o problemă cu care se confruntă de altfel atât regiunea cât și marile economii, statele nordice având cele mai bune rezultate la acest capitol. Progresul în dezvoltarea economiei digitale este considerat esențial pentru îmbunătățirea competitivității economiei UE. Tehnologiile informației și comunicațiilor au devenit rapid o parte integrantă a modului în care funcționează întreprinderile, notează specialiștii Eurostat. Totuși, adoptarea AIse află într-un stadiu incipient în România. Doar trei din zece companii din România foloseau, la nivelul anului 2024, tehnologii AI. Este cel mai redus procent de la nivel european, de peste patru ori mai mic decât media UE.

Cum își optimizează românii cheltuielile când merg la cumpărături
78% dintre consumatorii români spun că renunță la mărcile pe care le cumpără de obicei dacă găsesc promoții la alte branduri. Campaniile promoționale atrag atenția a aproape două treimi dintre consumatori (72%), în timp ce 64% dintre respondenți au declarat că acestea îi determină să facă achiziții impulsive, referindu-se atât la plasările speciale cât și la cele strategice.