Monedele lansate de BNR dedicate preluării de către România, la 1 ianuarie, a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene au fost așteptate de bucureşteni.

BNR lansează monedele pentru preluarea Președinției Consiliului UE

Conform unui comunicat de presă, moneda din aur va conține  harta Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019, inscripția în arc de cerc „România„, valoarea nominală „100 Lei”, stema și anul. Cea din argint are valoarea nominală „10 lei”, iar cea din tombac are valoarea nominala „1 Leu”. Pentru colecționari este indicată cea de alamă cu valoarea nominală „50 Bani”.

Reversul comun al tuturor monedelor prezintă o compoziție ce conține logo-ul Presedinției României la Consiliul Uniunii Europene și inscripția circulară, Presedinția României la Consiliul Uniunii Europene.

Tirajul este de: 250 de seturi de trei monede (din aur, argint si tombac cuprat); 250 monede din argint; 5.000 monede din alama, pentru colecționare.

Preturile de vanzare sunt: 1.965 de lei, exclusiv TVA, pentru setul de trei monede (din aur, argint si tombac cuprat), inclusiv broșura de prezentare; 325 de lei, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broșura de prezentare; 10 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din alamă, pentru colecționare.

Lansarea în circuitul numismatic a monedelor se realizează prin sucursalele regionale din București, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Sursa foto – BNR

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro