Microsoft: Nu ne-am angajat să dezvoltăm arme

187
 

Angajații Microsoft se arată nemulțumiți în legătură cu contractul companiei pentru aprovizionarea cu echipamente a armatei americane în valoare de 480 milioane de dolari. 94 dintre aceștia au semnat conform Reuters o petiție prin care fac apel la renunțarea la dezvoltarea ”oricărui tip de tehnologii de armament”.

Contractul constă în aprovizionarea armatei americane cu cel puțin 2.500 de prototipuri de căști de realitate augmentată. De asemenea, guvernul a anunțat că dispozitivele vor fi utilizate pe câmpul de luptă și la antrenamente, pentru a îmbunătăți ”letalitatea, mobilitatea și cunoașterea situațiilor” de către soldați.

”Nu ne-am angajat să dezvoltăm arme  și cerem să avem un cuvânt de spus în legătură cu modul în care este folosită munca noastră. Ei au cerut companiei să dezvolte o politică de utilizare acceptabilă de către public pentru tehnologia sa și înființarea unei companii externe de evaluare care să o aprobe public”, au afirmat angajații în petiția publicată pe Twitter.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro