Miliardarul Michael Bloomberg, fostul primar al New York-ului din perioada 2002-2013, donează 1,8 miliarde dolari către Johns Hopkins University, universitatea unde a studiat.

„Niciun absolvent de liceu bine pregătit nu ar trebui să aibă probleme să intre la colegiu din cauza contului bancar al părinţilor ei sau lui. Cu toate acestea, se întâmplă tot timpul”, a subliniat Bloomberg, într-un articol din New York Times.

De-a lungul timpului, miliardarul american a mai făcut donaţii în valoare cumulată de 1,5 miliarde de dolari către aceeaşi universitate, sub formă de sprijin pentru cercetare, pentru profesori şi direct donaţii financiare.

Bloomberg este considerat drept a 14-a cea mai bogată persoană din lume, datorită unei averi de 46,3 miliarde de dolari, iar cea mai mare parte din această avere se datorează deţinerii unui pachet de 88% din gigantul media şi de informaţii financiare Bloomberg LP.

El a fondat acest business în 1981, împreună cu Thomas Secunda, Duncan MacMillan şi Charles Zegar, după ce a fost concediat din poziţia de investment banking officer pe care o deţinea la Salomon Brothers. În prezent, Bloomberg LP generează venituri anuale de 9 miliarde de dolari.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro