Meniu de criză

Meniu de criză
Meniu de criză

Pentru că tot se anunță o criză în 2019 sau 2020, Mardare vă propune un meniu de criză, acum după vacanța de iarnă.

Bine că s-a terminat!

Ajungeţi acasă cu nervii de rigoare din trafic, constataţi că aţi depăşit bugetul şi cu aprovizionarea nu staţi extraordinar. Credeţi că puteţi asigura o masă dintr-un cartof, o roşie mai mare, ceva resturi de brânză, nişte ulei pe fundul unei sticle, o cană de făină, una de zahăr, jumătate cană de lapte, jumătate cană de apă, un praf de copt, un zahăr vanilinat, ceva miere, dulceaţă sau finetti rămase prin frigider.

Musai ar trebui să găsiţi şi două ouă, ca totul să fie perfect.

Clatită de cartof

În speranţa că v-a rămas un cartof mai arătos, după care, dacă mai ţineţi minte unde-i răzătoarea (să nu fie la vecina de mai jos, mă gândesc) daţi-l pe răzătoarea mare aşezată pe un fund, până vă radeţi şi degetele, ca să aibă gust de carne.
Stoarceţi excesul de amidon, dar nu de tot, condimentaţi cu ce aveţi la îndemână (sare, piper, curry ar fi perfect, dar nu exageraţi) puneţi compozitia în uleiul încins şi aranjaţi-l ca pe o clătită. După trei, patru minute ridicaţi clătita cu o furculiţă, dacă a prins culoarea aurie, o puteţi întoarce, încă patrucinci minute şi e gata. Când întoarceţi, nu folosiţi tehnica aruncată a clătitei.
Ca să arate mai bine şi să fie mai săţios, spargeţi două ouă în uleiul încins şi când sunt pe jumătate făcute, adăugaţi două linguri de apă, cu grijă, pentru că uleiul sare, puneţi un capac şi după două minute veţi avea cele mai arătoase ouă ochiuri.

Cremă de brânză

Faceţi un mix de brânză (de oaie, de vacă proaspătă şi telemea, chiar şi brânză topită) adăugaţi un sfert de pachet de unt (nu margarină) adăugaţi smântână, frecaţi compoziţia până ajunge la consistenţa magiunului. Condimentaţi cu sare, piper şi obligatoriu mărar (de preferat verde, uscat, împrumutat… de orice fel). După care serviţi pe pâinea veche pe care o prăjiţi în prealabil. Ca masa să fie perfectă vă mai trebuie ceva cu iz mediteraneean (că nu degeaba aţi cheltuit banii în Grecia sau Turcia).

Rețeta lu' Mardare
Bruschete

Luaţi o roşie mai musculoasă, tăiaţi-o în jumătate, feliaţi ambele jumătăţi cam de 3-4 mm (nu încercaţi cu feliatorul, că doctorul de familie mai are concediu, încă), după care tăiaţi feliile în pătrăţele mici. Trebuie să aveţi ceva răbdare, dar vă asigur că merită. Tăiaţi un căţel… de usturoi (că de maidanezi se ocupă alţii) mai întâi pe lung, apoi pe lat, cât mai fin. Puneţi totul într-un castron, adăugaţi două linguri ulei de măsline (asta dacă aţi împachetat din greşeală şi oliviera hotelului) dacă nu, e bun şi uleiul de floarea- soarelui. Adăugaţi sare şi piper, cimbru şi, obligatoriu, oregano. Prăjiţi pâine şi aşezaţi o pătură din mixul de mai sus (lipseşte doar briza mării de la vară, că în rest le aveţi pe toate!).


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro