Peste 500 de pacienți COVID tratați de echipa de terapie intensivă a Spitalului Pelican din Oradea.    

Medicover România, singurul furnizor de servicii medicale private cu experiență internațională din România, se implică activ în prima linie de apărare împotriva  virusului SARS-CoV-2 prin tratarea pacienților la Spitalul Clinic Pelican din Oradea transformat în spital suport COVID pentru forme grave și critice de boală, și vaccinarea populației la centrul de vaccinare deschis în cadrul acestei unități. Medicover și-a menținut în aceleași timp angajamentul față de pacienții non-COVID, iar activitatea medicală pentru consulturi, investigații și intervenții a continuat la Spitalul Pelican în condiții de siguranță ridicată.

Încă de anul trecut, Medicover România a înființat în cadrul Spitalului Pelican o secție de suport Covid și un compartiment de terapie intensivă Covid, separate de celelalte secții, punând astfel la dispoziție 46 de paturi, din care 20 paturi de terapie intensivă. În luna martie 2021, spitalul a primit prin ordinul Ministerului Sănătății cea mai înaltă calificare: spital de nivel 1 unde pot fi tratați pacienți cu forme dintre cele mai severe de Coronavirus.

Peste 500 de vieți salvate de echipa Medicover din prima linie

În prima linie a eforturilor Medicover România de combatere a pandemiei se află echipa de terapie intensivă de la Spitalul Pelican, formată din 66 de cadre medicale din care fac parte: medici primari și specialiști, medici rezidenți, asistenți medicali și infirmiere. Folosind aparatură de ultimă generație, în cele mai bune condiții de spitalizare, echipa de terapie intensivă a Spitalului Pelican a tratat peste 500 de pacienți proveniți dintr-o arie geografică mare.

„Îi mulțumesc echipei de cadre medicale care asigură suportul COVID pentru eforturile, nu de puține ori supraomenești, și implicarea necondiționată în tratarea pacienților. Prin continua lor grijă și reziliența de care au dat dovadă, am reușit să salvăm sute de vieți. La Medicover, ne-am luat un angajament pe termen lung față de comunitățile din care facem parte și rămânem la fel de implicați și deschiși de a acorda sprijinul de care este nevoie pentru a proteja sănătatea pacienților,” a declarat Florinela Cîrstina, directorul general Medicover România.

În cadrul Spitalului Pelican din Oradea au fost tratați pacienți COVID din București, județele Cluj, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Vâlcea, Dolj. Au fost și lupte pierdute, dar spiritul de echipă, încrederea și profesionalismul i-au ajutat pe medici să continue să se dedice celor în suferință.

Cadrele medicale din secția de suport Covid și-au oferit întreaga pricepere și i-au încurajat încontinuu pe pacienți și familiile lor. De multe ori medicii de la secțiile Covid și ATI Covid au fost cei prin care pacienții au ținut legătura cu familiile lor.

Secția de suport Covid și compartimentul de terapie intensivă Covid dispun de o platformă de diagnostic accesibilă 24/7 dotată cu un computer tomograf și laborator, linie de gardă, specialiști medicină internă (boli infecţioase) și pneumologie.

Peste 25.000 de vaccinări anti-Covid în cadrul campaniei naționale

Medicover România a adus un aport deosebit și în sprijinirea campaniei naționale de vaccinare.  De la debutul campaniei de vaccinare, la Centrul de Vaccinare Pelican Oradea s-au efectuat peste 25.000 de vaccinări anti-Covid, în majoritate cu ser BioNTech Pfizer. Centrul de Vaccinare Pelican Oradea este singurul centru de vaccinare din nordul țării care funcționează în cadrul unui spital privat. De asemenea, pe lângă echipele medicale desemnate să desfășoare procesul de vaccinare, siguranța persoanelor este dublată de prezența echipajelor medicale de ambulanță și de supravegherea medicului specialist epidemiolog, dr. Budea Adina.

Spitalul Pelican Medicover este singurul spital din Oradea care a intrat în campania națională de vaccinare destinată tinerilor de peste 16 ani. Maratonul vaccinării pentru adolescenți a început luni, 31 mai, la Oradea. Campania de vaccinare de la Centrul Pelican Oradea este coordonată de către dr. Miculschi Gabriela.

Intervenții chirurgicale complexe pentru pacienți non-COVID

Alături de implicarea în prima linie de combatere a COVID, activitatea medicală pentru pacienții non-COVID s-a desfășurat normal în condiții stricte de siguranță. Astfel, la Spitalul Pelican au fost efectuate intervenții chirurgicale complexe precum reconstrucție avansată de șold, intervenții chirurgicale asistate robotic pentru înlăturarea de formațiuni tumorale, intervenții minim-invazive, laparoscopice, pentru rezolvarea de hernii diafragmatice.

Spitalul Clinic Pelican este printre puținele unități din România care dispune de robotul chirurgical da Vinci, considerat cel mai avansat sistem de chirurgie robotică din lume la ora actuală. Robotul da Vinci este utilizat în domeniul urologiei, chirurgiei, ginecologiei, cu aplicabilitate în chirurgia toracică, și în cardiologie. În ultimii doi ani, au avut loc peste 120 de intervenții chirurgicale cu robotul chirurgical da Vinci: histerectomii pentru afecțiuni maligne și benigne, cancere, hernii și eventrații complexe, chirurgie bariatrică, tumori benigne.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro