Mai mult de 3 milioane de locuitori au părăsit Venezuela

454
 

Odată cu începutul crizei politice și economice, mai mult de 3 milioane de venezueleni au fugit din țară, iar oamenii continuă să plece, pâna la finalul anului așteptându-se să ajungă la 5,3 milioane de emigranți, a anunțat ONU.

Conform unui comunicat al Comisariatului ONU pentru Refugiați și Organizația Internațională pentru Migrații,  cea mai mare parte dintre venezueleni au fugit în țările vecine precum Peru și Columbia, pe când restul s-au refugiat în afara Americii Latine.

”Țările din regiune au dat dovadă de o solidaritate extraordinară față de refugiați și migranți din Venezuela. Însă aceste date subliniază constrângerile care apasă asupra comunităților gazdă și nevoile permanente de susținere de către comunitatea internațională”, a declarat reprezentantul UNHCR și OIM pentru refugiați și migranți din Venezuela, Eduardo Stein.

Columbia găzduiește 1,1 milioane de refugiați și migranți venezueleni, urmată de Peru cu 506.000 de persoane, Chile cu 288.000, Ecuador cu 221.00, Argetina cu 130.000 și Brazilia cu 96.000.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro