McDonald’s aniversează 50 de ani de când a scos pe piață primul Big Mac. Ca să marcheze momentul, brand-ul lansează la nivel global o colecție de monede în ediție limitată – MacCoin. Astfel, în restaurantele din peste 50 de țări din întreaga lume vor fi distribuite 6.2 milioane de monede MacCoin.

În România, în cei 23 de ani de la deschiderea primului fast-food McDonald’s au fost vânduți peste 70 de milioane de burgeri Big Mac. În România, prin această campanie se dorește ca clienții români să recunoască rolul legendar pe care l-a dobândit burgerul BigMac de-a lungul timpului.

Potrivit comunicatului de presă emis de oficiali, în cei 50 de ani ai săi, BigMac a devenit un simbol universal, încât a ajuns să fie utilizat pentru măsurarea puterii de cumpărare a monedelor internaționale. Astfel că, la acest moment atât de important, McDonald’s lansează colecția de monede în ediție limitată MacCoin.

MacCoin, monedă de colecție marca McDonald’s, la aniversarea a 50 de ani de la primul Big Mac

„Puţine produse şi-au câştigat de-a lungul timpului statutul de simbol al unei industrii, iar Big Mac este unul dintre ele. În ultimii 23 de ani am vândut peste 70 de milioane de burgeri Big Mac în România şi, încă de la deschiderea primului restaurant McDonald’s în ţara noastră, Big Mac este unul dintre cele mai populare produse din meniu. De aceea, suntem mândri să fim printre cele peste 50 de ţări din toată lumea care au ocazia să marcheze aniversarea de 50 de ani Big Mac prin oferirea monedelor în ediţie limitată MacCoins”, a declarat Daniel Boaje, Director General Premier Restaurants România.

Monedele MacCoin sunt realizate din alamă provenită din SUA și nu au valoare în numerar. Colecția va cuprinde cinci monede, iar fiecare dintre acestea va reprezenta un deceniu din era BigMac. Monedele MacCoin vor fi împărțite fanilor Big Mac, în limita stocului, în cadrul a trei evenimente din București, Cluj și Constanța și în cadrul mai multor acțiuni ce se vor desfășura pe pagina oficială de Facebook a brand-ului în România. Clienții vor putea intra in posesia monedelor începând cu data de 2 august.

Fanii McDonald’s vor putea să păstreze monedele ca amintire sau le vor putea da la schimb în orice fast-food McDonald’s în schimbul unui BigMac.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro