Firma de cosmetice de lux L’Occitane International a ajuns la un acord pentru a prelua brandul de cosmetică şi îngrijire Elemis, pentru suma de 900 de milioane de euro, informează Bloomberg.

Preluarea a fost anunțată pe bursa de la Hong Kong, unde este listată din anul 2010, deşi a fost fondată în Franţa, deoarece doreşte să se extindă pe piaţa asiatică.

Care a fost obiectivul acestei preluări?

Scopul noii achiziţii îl reprezintă extinderea pe pieţele din Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii. Tranzacţia este estimată să fie finalizată în prima jumătate a acestui an, fiind finanţată atât în numerar, cât şi din împrumuturi.

Elemis este deţinută de Steiner Leisure, o companie cu sediul în Bahamas, dar majoritatea operaţiunile le desfăşoară în Anglia şi Ţara Galilor, prin compania britanică Nemo.

Prezentă în 90 de ţări, L’Occitane deţine 3.285 de puncte de vânzare, dintre care 1.555 de magazine proprii, iar în total are peste 8.500 de angajaţi. În ultimul an fiscal, compania a obţinut un profit operaţional de 141 de milioane de euro, la vânzări de 1,3 miliarde de euro. Valoarea de piaţă a companiei este estimată la 2,9 miliarde de euro, o creştere de 6,6%, în ultimul an.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro