LIFE IS HARD investește 14 milioane lei din finanțare europeană în dezvoltarea 24Broker

Contractul de finanțare UE semnat recent de către compania clujeană vizează investiții în dezvoltarea platformei 24Broker.ro bazate pe big data și are o valoare totală de 14.850.322,12 lei, din care finanțarea nerambursabilă se ridică la 10.122.484,75 lei.

Investiția în noua versiune a platformei 24broker va oferi cel mai avansat instrument de management digital din piața de brokeraj în asigurări și va avea efecte directe în nivelul de satisfacție al utilizatorilor, în timp ce facilitățile tehnice oferite vor reprezenta un avantaj competitiv pe care LIFE IS HARD (LIH) îl deține în zona de digitalizare.

“Ne-am propus consolidarea capabilităților LIFE IS HARD pe zona de digitalizare, iar platforma 24broker este un proiect strategic pentru creșterea companiei în următorii 5 ani.  Prin integrarea unor tehnologii de ultimă generație din domeniul inteligenței artificiale, platforma va veni cu o serie de inovații tehnologice inedite pentru industria de asigurări și în special pentru piața de brokeraj în asigurări din zona Sud Est Europeană”, menționează Cătălin Chiș, președinte al Consiliului de Administrație LIH.

 Astfel, în următoarele 28 de luni, compania va dezvolta mai multe module noi în 24broker, precum:

  • Asistent virtual în vânzări, care va fi capabil să asiste consultantul în vânzări în procesul de sell și upsell către clienți, pe baza profilului de comportament și achiziții din trecut al clientului (asiguratului);
  • Interfața de vânzare directă către client. În cadrul acestor interfețe B2C (magazine on-line), Clientul va fi asistat prin intermediul unor chatbot-uri.
  • Predictive Analytics: prin care platforma 24Broker.ro va fi capabilă să ofere predicții cu privire la comportamentul portofoliului de clienți, inclusiv probabilitatea de churn a unei categorii de clienți, predicții cu privire la rata daunei; predicții cu privire la gradul de atriție al unor noi produse de asigurare; proiecția vânzărilor în funcție de date istorice și profil social media al cumpărătorilor.
  • Pay As you Drive -va permite construirea de produse de asigurare auto și moto bazate pe parametrii receptionati în timp real de la conducatorul auto.

Pentru definirea algoritmilor și a modelelor de analiză predictivă LIFE IS HARD va colabora, de asemenea, cu o echipă de cercetători științifici de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, echipă formată din: Paulina Mitrea, Conf. Dr. Inf., Anca Mărginean, SL. Dr. Ing, Emil Ștefan Chifu, Conf. Dr. Ing, Delia Alexandrina Mitrea, Conf. Dr. Ing, Stelian Brad, Prof. Dr. Ing. Dr. Ec.

Platforma 24broker este o aplicație destinată brokerilor din industria de asigurări, care o folosesc drept instrument digital în gestionarea informațiilor privind partenerii, polițele de asigurare, agenții și activitățile pe care le derulează. 24broker le oferă utilizatorilor acces facil, centralizat și securizat la informațiile pe care le utilizează și le facilitează managementul tuturor operațiunilor derulate. Cu o experiență de peste 14 ani de insurtech și cu 106 companii de brokeraj care folosesc aplicația, 24Broker este lider ca soluție tehnologică pe piața de asigurări din România. În fiecare zi, peste 12 000 de brokeri emit polițe de asigurare prin 24Broker, iar în 2020 valoarea totală a primelor brute subscrise emise prin aplicație a fost de 622 000 000 euro.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro