Legislația privind angajarea străinilor în România va fi modificată

3295
 

Modificarea legislației privind angajarea străinilor va fi anunțată în curând de Ministerul Finanțelor Publice.

În acest context, Guvernul vrea să elimine obligaţia plăţii angajaților străini cu salariul mediu brut, în condițiile deficitului acut de forță de muncă din România.

Anunțul a fost făcut de Dan-Octav Paxino, secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene. „Având în vedere că, în perioada actuală, trecem printr-un deficit major în ceea ce priveşte forţa de muncă, am avut o întrevedere şi cu domnul ministrul al Finanţelor, domnul Teodorovici, şi în principal suntem preocupaţi pentru a dezvolta şi găsi modalitatea cea mai eficientă ca România să modifice și să amendeze legislaţia actuală care permite aducerea de forţă de muncă din străinătate, deci a muncitorilor pe care suntem obligaţi să îi plătim la salariul mediu brut pe economie”, a spus Dan-Octav Paxino.

Potrivit acestuia, în celelalte state membre ale Uniunii Europene nu există această restricţie sau autolimitare. Întrebat ce presupune amendarea legislaţiei, Paxino a declarat că se doreşte eliminarea obligativităţii de a remunera angajaţii din străinătate cu cel puţin salariul mediu brut pe economie. De asemenea, acesta a menţionat că măsura va fi anunţată în viitorul apropiat de Ministerul Finanţelor.

Legislația în vigoare prevede ca angajatorii români care încadrează străini să-i remunereze cu cel puțin salariul mediu brut, spre deosebire de cei români care pot fi plătiți cu salariul minim pe economie.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro