Lacătul iubirii, în luna îndrăgostiților

456
 

Istoricul lacătelor de dragoste își are originile într-o poveste sârbă, din timpul primului război mondial. O învățătoare pe nume Nada s-a îndrăgostit de un ofițer sârb pe nume Relja.

După ce și-au promis dragostea unul altuia, ofițerul Relja a plecat să lupte în Grecia, unde s-a îndrăgostit de o localnică. În consecință, Relja și Nada au pus capăt poveștii lor de iubire.

Pe măsură ce femeile tinere din localitățile rurale din Serbia doreau să își protejeze relațiile de iubire, au început să își scrie numele, alături de numele celor pe care îi iubeau, pe lacăte, atașându-le apoi la balustrada podului unde se întâlneau, odinioară, Nada și Relja.

În luna februarie, tradiția lacătelor iubirii este prezentă la noi în Centrele Comerciale Auchan și Aushopping.

De mai bine de 100 de ani, îndrăgostiții își celebrează iubirea folosind un lăcățel, pe care și-au gravat inițialele. O astfel de dovadă de iubire marchează o amintire dintr-un anume loc, o declarație de dragoste sau chiar o cerere în căsătorie.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro