La ce spital din România a fost introdus angajamentul anti-mită

35
 

În contextul în care în spațiul public au continuat discuțiile despre faptul că se continuă practica „șpăgilor” la doctori, în ciuda creșterilor salariale semnificative de care beneficiază, a apărut o inițiativă interesantă la un cunoscut institut medical.

Astfel, Institutul Clinic Fundeni îi va pune pe medici, asistenți şi restul personalului medical, în total peste o mie de persoane, să semneze declaraţii prin care se angajează că nu vor lua mită.

Dacă medicul ia bani de la pacient, trebuie să plece acasă, spunea secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Personalul medical de la Fundeni garantează prin semnătură că nu a fost implicat nici în trecut în „fapte de mituire, corupție sau probleme similare”. Dacă nu-şi vor respecta angajamentul, se vor lua măsuri disciplinare, anunţă managerul Institutului Fundeni.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro