Iordache, luat la întrebări de Comisia de la Veneția

3331
 

Florin Iordache, președintele Comisiei speciale pentru modificarea legilor Justiţiei, a fost convocat la Strasbourg, pentru a da explicații referitoare la modificarea legilor privind organizarea judiciară, statutul magistraților și codurile penale. Alături de Iordache, în fața membrilor Comisiei de la Veneția se vor mai afla reprezentanți ai Președinției și Ministerului Justiției, se arată pe site-ul forului european.

Discuțiile vor avea loc la finalul săptămânii și vor fi urmate de prezentarea unui raport privind situația din România întocmit de reprezentanții Comisiei.

Experţii internaţionali s-au întâlnit cu preşedintele României şi au avut întrevederi la Ministerul Justiţiei, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Curtea Constituţională, Parchetul General, Direcţia Naţională Anticorupţie, Consiliul Superior al Magistraturii. Totodată, au purtat discuţii cu reprezentanţi ai Parlamentului, inclusiv ai Comisiei parlamentare speciale pentru amendarea legilor Justiţiei.

Proiectul de modificare a Codului de procedură penală a fost votat de plenul Camerei Deputaților, în calitate de cameră decizională, după o dezbatere scurtă în Comisia condusă de Iordache, care a avut loc în aceeași zi.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro