Iordache Basalic la Metropolitan Opera Fest

Iordache Basalic este prim solist al Operei Nationale București din anul 1995 până în prezent.

A studiat canto-ul clasic cu Maestrul tenor Corneliu Fănățeanu și Maestrul bariton Vasile Marținoiu în perioada 1992-1995.

În anul 2010 a participat activ la masterclass-ul baritonului Eduard Tumagian, iar în anul 2011 a participat la cursurile de perfecționare în arta belcanto-ului la Academia Scala din Milano, unde l-a avut profesor pe celebrul bariton Renato Bruson.

Din repertoriul său enumerăm roluri precum: Germont-Traviata de G.Verdi:Contele De Luna din opera Trubadurul de G.Verdi: Simone Boccanegra din opera cu acelasi titlu de G.Verdi: Renato- Bal Mascat de G.Verdi:Enrico- Lucia di Lammermoor de G.Donizetti:Figaro- Barbierul din Sevilla de Rossinni:Escamillo- Carmen de Bizet:Carmina Burana de Carl Orff și altele…

Primește în 1998 premiul pentru cel mai bun solist și cel mai bun spectacol al anului cu opera Traviata de G. Verdi, acordat de UNIUNEA COMPOZITORILOR ȘI MUZICOLOGILOR DIN ROMÂNIA.

Artistul este laureat al concursului internațional Haricleea Darclee-Premiul Juriului.
Este invitat permanent cu Carmina Burana, la prestigioasa sală de concerte CONCERTGEBOUW din Amsterdam-Olanda.

A susținut turnee în: Olanda, Anglia,Elveția, Spania,Danemarca,Grecia ,Germania, Japonia, Tailanda și a cântat alături de mezzosoprana Agnes Baltsa, tenorul Luis Lima, tenorul Mario Malagnini, tenorul Vlad Mirita, soprana Elena Mosuc, soprana Irina Iordachescu, soprana Felicia Filip, mezzo soprana Marina Comparato, mezzo soprana Maria Jinga!

A colaborat în diferite spectacole și concerte cu artiști renumiți de muzică pop și pop classic precum Marcel Pavel, Vlad Miriță, Ianna Novac, Paula Selling, Dan Bittman, Monica Anghel și alții.

Mai multe informații despre cel mai așteptat eveniment al momentului găsești chiar pe pagina oficială de Facebook

Programul festivalului se va desfășura în două părți cu o pauza de 30 de minute.
Accesul în foaier este posibil de la ora 18.00, iar în sala de eveniment începând cu ora 19.00.

Parteneri în organizarea evenimentului sunt AMAis – Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială și companiile DGL PRO șsi GRISOGONO Business Style Studio Calea Victoriei 101. Partenerul media al evenimentului este City Vision Magazin.

Nu uita să intri aici sau aici ca să îți iei biletul de intrare!


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro