Investiţii de peste 745 miliarde de dolari în Internet of things!

557
 

Internet of things este o reţea interconectată la nivel mondial care permite dispozitivelor să interacţioneze atât între ele, cât și cu noi, oferind o mulţime de date prin procese mai inteligente. Acestea vor spori considerabil calitatea vieţii în întreaga lume.

Investiţiile pe care companiile le vor face în Internet of Things vor depăşi 745 miliarde de dolari în acest an. Suma de 745 miliarde de dolari se referă la investiţii în sisteme, dar şi servicii IoT, în creştere cu 15% faţă de 2018.

Observăm din ce în ce mai mult modul în care  dispozitivele din jurul nostru devin din ce în ce mai inteligente și ajută companiile să funcționeze mai eficient, să înțeleagă procesele de afaceri și să ia decizii în timp real.

Țările care vor investi în IOT sunt Statele Unite și China. Ei vor fi liderii mondiali pentru cheltuielile IoT în 2019, contribuind cu 194 miliarde și respectiv 182 miliarde dolari. Acestea vor fi urmate de Japonia (65,4 miliarde dolari), Germania, Coreea, Franța și Regatul Unit .

Internet of things se dezvoltă  cu o viteză fantastică și va schimba foarte multe aspecte  ale vieții noastre în anii următori. Lucrurile pe care le vedeam în filmele science fiction vor deveni o lume inteligentă care până acum nu a fost imaginabilă.

Dispozitivele digitale nu sunt doar în buzunarele sau în birourile noastre, acestea ajungând chiar și în casele noastre. Ele colectează, analizează și monitorizează datele și informațiile despre ce se află în împrejurimile lor și pot comunica între ele prin „Internet of Things”.

IOT va fi de mare ajutor pentru instituţiile din sectorul public, cum ar fi spitale, școli deoarece prin intermediul tehnologiei acestea vor putea monitoriza mai eficient oamenii, pacienții. De asemenea autoritățile locale pot monitoriza poluarea, nivelurile de trafic, datele meteo și multe altele.

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro