Investiții de peste 18 milioane de euro în două stadioane din România

825
 

Primăria Sibiului a anunțat un nou proiect care urmărește construcția unui stadion modern cu o capacitate de 19.000 locuri, în care se vor investi nu mai puțin de 17 milioane euro.

Noua arenă va oferi atât suporterilor, cât și jucătorilor condiții de nivel european. Din păcate, finalizarea lucrărilor se tot amâna, ultimul termen fiind în martie 2019

”Luând în considerare cererile de decalare transmise de constructor care invocă lucrările neprevăzute apărute, condițiile meteo nefavorabile înregistrate pe parcursul execuției contractului și dificultatea cu care s-a confruntat acesta în achiziția unor produse prefabricate și a unor lucrări specializate, s-a decis acordarea decalării de termen”, au comunicat oficiali ai primăriei Sibiului.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, vorbește despre înlocuirea actualului gazon de pe Cluj Arena cu unul hibrid, o îmbinare între natural și artificial, investiție care ar putea ajunge până la un milion de euro.

Stadionul va suporta schimbări la sistemul de drenaj şi cel de încălzire, iar aparatele de fotosinteză care ajută la refacerea şi la regenerarea gazonului vor fi extinse. Cluj Arena va deveni cel mai modern stadion din România, putând fi chiar comparat cu cel din Barcelona sau Milano.

„Vom înlocui gazonul stadionului Cluj Arena în întregime. Va fi cel mai modern stadion din România, singurul care va avea gazon hibrid. În Europa sunt doar câteva stadioane cu un astfel de gazon hibrid, cum sunt cele din Barcelona sau Milano. Investiţia este una pe termen mediu şi lung, gazonul urmează să fie de o calitate impecabilă, care va putea fi folosit şi în meciuri din competiţiile europene de către echipa de fotbal a României în 2020. Cluj Arena va putea fi o alternativă dacă gazonul stadionului din Bucureşti nu va corespunde”, a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro