Investiții de 150.000 € la Aeroportul Internaţional Henri Coandă

822
 

Salonul Oficial al Aeroportul Internaţional Henri Coandă a fost renovat, investiţia fiind de 150.000 de euro, potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale de Aeroporturi Bucureşti.

Renovarea a inclus lucrări de modernizare, precum şi schimbarea grupurilor sanitare, la care s-a adăugat schimbarea mobilierului şi a altor decoraţiuni interioare.

Au fost create spații VIP

În plus, au fost create fluxuri separate pentru VIP în terminalele de pasageri pentru delegaţiile care vor veni în Bucureşti, în următoarele şase luni. Pentru delegaţiile VIP care nu utilizează Salonul oficial, au fost create fluxuri dedicate, atât pe sosiri, cât şi pe plecări, în terminalul de pasageri.

Oficialul Companiei de Aeroporturi a menţionat că acest salon nu a mai fost renovat de peste 15 ani, astfel că era necesară o schimbare.

Pe lângă renovare, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a adăugat în salon elemente distincte referitoare la Centenarul Marii Uniri.

A crescut numărul de angajați

În plus, personalul aeroporturilor Otopeni şi Băneasa a fost suplimentat cu 20 de agenţi de protocol, care sunt angajaţi pe durata celor şase luni. Aceştia trebuie să însoţească delegaţiile, să le preia de la avion, să le acorde asistenţă în saloanele VIP .

Pe 1 ianuarie 2019, România a preluat preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, unul dintre cele mai importante dosare de politică internaţională în care este implicată ţara noastră, după aderarea la Uniunea Europeană.

Aeroportul Internațional Henri Coandă este cel mai mare aeroport din România și unul dintre cele două aeroporturi importante din București (cel de al doilea fiind Aeroportul Internațional București Băneasa – Aurel Vlaicu din cartierul Băneasa).

În cadrul Programului strategic de dezvoltare, s-a elaborat planul pentru construirea Terminalului 2 de pasageri. Acesta ar urma să fie construit până în 2022 și alcătuit din patru module, fiecare modul având o capacitate de 5 milioane de pasageri/an.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro