Investiție de 125.000 lei pentru Wi-Fi în tramvaiele și autobuzele din Iași

362
 

De pe data de 16 februarie, călătorii din Iași s-au putut bucura de internet gratuit în timp ce se deplasau cu transportul în comun.

În toate tramvaiele și autobuzele companiei de transport din Iași au fost implementate sisteme pentru conectarea la internet wireless, iar contractul a fost încheiat pe un an cu o companie de telefonie, suma ajungând până la 125.000 de lei.

„Doar printr-un transport public modern, accesibil, confortabil şi predictibil, astfel încât să fie atractiv pentru ieşeni, vom putea fluidiza traficul rutier şi, astfel, contribui şi la reducerea poluării. Nu ne vom opri aici. Cu fonduri locale şi, mai ales, europene, vom achiziţiona tramvaie noi şi autobuze electrice, vom moderniza integral calea de rulare a tramvaielor şi vom implementa sistemul de e-ticketing. În câţiva ani, transportul public în municipiul Iaşi va deveni unul dintre cele mai moderne din ţară”, a declarat primarul Iaşiului, Mihai Chirica.

Internetul este gratuit și nelimitat, iar utilizatorii de smartphone-uri vor trebui să își înregistreze dispozitivul o singură dată, după care, acesta se va conecta automat la internet.

„Accesul la Internet de mare viteză este un prim pas către accesul oricui la informaţie digitală şi e-guvernare, motiv pentru care iniţiativa Primăriei Municipiului Iaşi şi a Companiei de Transport Public Iaşi este un demers firesc pentru o comunitate în plin proces de dezvoltare şi modernizare”, a declarat Business to Business Director, Florin Popa.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro