”International Business Forum”, pe 30 şi 31 august

2934
 

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA) organizează în zilele de 30 şi 31 august 2018, la Palatul Parlamentului, ”International Business Forum”, un eveniment în premieră în România şi, totodată, de mare anvergură care va reuni ambasadori, reprezentanţi ai autorităţilor din domeniul economic şi ai mediului de afaceri.

„Forumul va reprezenta un excelent prilej de a reuni în acelaşi cadru ambasadori şi reprezentanţi economici ai ambasadelor acreditate la Bucureşti, ai autorităţilor publice centrale şi locale din domeniul economic, reprezentanţi ai mediului de afaceri autohton, investitori străini, în vederea stimulării companiilor din România de a se extinde pe pieţele externe şi creşterea investiţiilor”, se arată într-un comunicat al MMACA.

Prin sesiunile organizate cu această ocazie se oferă posibilitatea unei interacţiuni directe între toţi aceşti actori, clarificării aspectelor de interes privind programele de susţinere a antreprenoriatului şi internaţionalizării companiilor, explorării de noi oportunităţi de cooperare externă.

De asemenea, în cadrul evenimentului, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat va lansa platforma ‘Business România’, menită să sprijine investitorii străini şi companiile autohtone în identificarea potenţialilor parteneri pentru crearea de noi business-uri sau dezvoltarea celor deja existente.

Atât pentru companiile româneşti cu capacitate de export şi pentru antreprenorii care doresc să-şi internaţionalizeze serviciile sau să îşi prezinte produsele care pot fi exportate, cât şi pentru autorităţile publice centrale şi locale, MMACA pune la dispoziţie, cu titlu gratuit, spaţii pentru amplasarea standurilor de prezentare.

Expoziţia antreprenorilor se va desfăşura în incinta Palatului Parlamentului, galerii şi sala I.I.C. Brătianu.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA), Ştefan-Radu Oprea, a declarat vineri, la Târgu Mureş, în cadrul unei întâlniri cu beneficiari ai programelor de finanţare ale ministerului, că Programul „Internaţionalizarea”, care va fi lansat de minister la International Business Forum, la finele acestei luni, urmăreşte creşterea prezenţei companiilor româneşti pe pieţele din afara Uniunii Europene.

„Un alt program pe care îl vom lansa la International Business Forum, un amplu eveniment organizat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, la sfârşitul lunii, este ‘Internaţionalizarea’. ‘Internaţionalizarea’ se adresează mediului de afaceri, companiilor mici şi mijlocii, care doresc să participe la târguri şi expoziţii în nume propriu, sub brand propriu. Atunci 5.000 de euro, sumă forfetară, va fi la dispoziţia celor care doresc să participe la astfel de târguri. Sigur dăm un impuls în dezvoltare, dorim să mergem pe pieţele care erau cândva tradiţionale, Asia, zona magrebiană, Orientul îndepărtat, Orientul apropiat, să ieşim din zona de confort, să ieşim în afara Uniunii Europene cu exporturile – pentru că 75% din exporturile noastre sunt în relaţie cu UE – şi să creştem prezenţa companiilor româneşti în pieţele unde încă suntem cunoscuţi”, a arătat Oprea.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro