Indicele ROBOR a urcat la 2,77% pe an. O valoare record pentru ultimii 3 ani

3701
 

Indicele ROBOR a urcat la 2,77% pe an. O valoare record pentru ultimii 3 ani.

Costul creditelor în lei cu dobândă variabilă continuă să crească odată cu creșterea indicelui ROBOR la trei luni. Potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR), astăzi, indicele a înregistrat valoarea de 2,77% pe an, de la 2,75% pe an, nivelul consemnat marţi.

Dacă la începutul lui 2018 ROBOR se situa la 2,05%, în perioada similară a anului trecut, indicatorul a înregistrat valoarea de 0,91% pe an, conform datelor BNR.

Veștile sunt mai bune pentru cei care au contractat credite ipotecare. Indicele la șase luni s-a menținut la nivelul de 2,89% pe an, la nouă luni a rămas la 2,94 % pe an, iar la 12 luni, indicele a crescut la 3,01% pe an, de la 2,99% pe an, valoare înregistrată marţi.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro