Incredibil! Trump a fost nominalizat la Premiul Nobel

3184
 

Președintele american Donald Trump a fost nominalizat pentru Premiul Nobel pentru Pace pe anul 2019, au anunțat doi deputați norvegieni, argumentând gestul prin summitul istoric desfășurat marti între șeful Casei Albe și liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Cei doi deputați care l-au nominalizat pe președintele american sunt Per-Willy Amundsen și Christian Tybring-Gjedde, membri ai Partidului Progresului (FrP), populist și antiimigratie.

„Ceea ce se întâmplă este istoric. A fost lansat un proces care poate contribui la asigurarea păcii mondiale pentru o vreme”, a explicat Amundsen la postul norvegian de radio NRK.

Un grup de membri ai Congresului american a anunțat, de asemenea, recent că l-a nominalizat pe președintele Trump pentru aceasta distincție.

Comitetul Nobel norvegian a informat anterior că a primit 329 de nominalizari pentru premiul pe 2018, al doilea cel mai ridicat număr de propuneri din istorie. Nominalizarile trebuie trimise Comitetului Nobel până la 1 februarie.

Comitetul le recomanda celor care fac nominalizari să nu-și dezvăluie propunerile, dar nu există reguli formale care să interzica acest lucru.

Printre cei care au dreptul de a face nominalizari se află politicieni, persoane din mediul academic, fosti laureați ai premiului, directori de institute de cercetări în domeniul păcii, actuali și foști membri ai Comitetului Nobel.

Anul trecut, Premiul Nobel pentru Pace a fost acordat Campaniei Internaționale pentru Abolirea Armelor Nucleare (ICAN).


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro