În plină criză, un concept unic în România crește cu 75%

Cum poate o mică afacere din Râmnicu Sărat să concureze marile rețele de bricolaj? Printr-un concept unic în țară: casa de comenzi online pentru materiale de construcții, care oferă cumpăratorilor prețuri cu până la 10-15% mai mici decât în hipermarketuri și depozite de profil. Lansată în 2014, Vindem-Ieftin.ro s-a dovedit nu doar o afacere viabilă, dar s-a dezvoltat vertiginos chiar și în timpul crizei, înregistrând în 2020 o creștere a vânzărilor de 75%.

Pornind de la o propria experienta de cumparare a materialelor de constructii, buzoianul Cosmin Raileanu, dezamagit de oferta existenta, a decis sa lanseze o casa de comenzi altfel: una in care sa primeze avantajele pentru client si nu beneficiile intermediarilor din lantul de distributie, o afacere cu preturi corecte, in care cumparatorul sa nu suporte numeroasele costuri de depozitare, transport, plus comisioane si adaosuri comerciale. Si a reusit! Cum a fost posibil? Negociind reduceri direct cu producatorii, ceea ce permite economii de pana la 10-15% pentru clienti – cu cât este mai mare cantitatea, cu atat mai ieftin. Si, cum nu exista stocuri, se livreaza direct la santier – deci, fara drumuri inutile, fara timp pierdut pentru cumparator. Transportul este gratuit la peste 90% dintre produse, iar clientii primesc beneficii daca filmeaza recenzii cand le sunt livrate materialele de construcții.

Criza accelereaza cresterea

In contextul pandemiei, cand multe afaceri au fost nevoite sa-si suspende activitatea total sau partial, compania a realizat potentialul de crestere a vânzărilor online chiar și pentru materialele grele de constructii. Astfel, Vindem-Ieftin.ro a atras noi colaborări cu 15 producători naționali consacrați în domeniul materialelor de construcții, precum Wienerberger, Brikston, Volta Group, Baumax, Fabryo. Vanzarile cresc in 2020 cu peste 75%, iar cifra de afaceri depășește 6 milioane de euro, fiind preluate 7612 comenzi. Totodata, economiile realizate pentru clienti se ridica la 800.000 lei, bani care, altminteri, ar fi ajuns, prin adaosuri suplimentare, la hipermarketurile de profil.

Acelasi an este prolific pentru lansarea de noi servicii, precum livrarea betonului la cifa si respectiv grupul VIP pentru clientii fideli, cu raspunsuri prompte, consultanta dedicata si informatii in timp real despre statusul comenzilor, inclusiv posibilitatea de comunicare coordonata cu arhitectul, proiectantul sau designerul, pentru o mai buna organizare si reducerea timpilor de reactie.

Anteprenorul Cosmin Raileanu  declara:

,, – Am trecut prin multe incercari, insa mizand pe principiul ca nimic nu este imposibil atunci cand crezi in visul tau, am reusit sa ascedem catre telul propus.

    Motivati fiind  de atitudinea clientilor si multumirea colegilor care aduc valoare companiei, am reusit sa creem o comunitate puternica intr-un oras mic care sa se ghideze  dupa  viziunile noastre de dezvoltare  atat umane cat si financiare , intr-o perioada critica pentru multi antreprenori.

    Ne dorim sa fim cunoscuti la nivel  national ca o echipa profesionista dar  si sa crestem ca oameni , implicandu-ne in diverse proiecte sociale de voluntariat si educatie, aducand  recunostinta  catre  comunitatea care ne sustine si crede in noi.

    Pentru asta ne bucuram ca  am schimbat viata unor oameni ce nu ar fi avut posibilitatea unei cariere recrutand oameni obisnuiti pe care  i-am transformat in profesionisti.

    Privind  inapoi astazi  cu toate aceste aspecte constructive suntem impulsionati sa credem si mai mult in ceea ce pentru unii pare imposibil .  ,,

Oras mic, sanse mari in cariera

Creșterea continuă a afacerii a permis crearea mai multor locuri de muncă. Astfel, echipa de vânzări s-a mărit recent cu încă 6 colegi, iar mulți dintre angajații firmei au posibilitatea de a lucra și online, de acasă. Greu de crezut, însă, într-un oraș atât de mic ca Ramnicu Sarat, Vindem-Ieftin.ro formează profesioniști de toate vârstele, oferind astfel șansa celor tineri să-și formeze o carieră de succes chiar in locul lor natal. Comunitatea Vindem-Ieftin este in continua creștere, in 2020 depasind 100.000 de fani pe paginile de socializare.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro