În ce țară lucrează cei mai mulți bancheri milionari din UE?

11
 

Aproape trei sferturi (73,3%) dintre bancherii milionari din UE lucrau în 2017 în Marea Britanie (3.567 de bancheri, în creştere cu 380 faţă de 2016). Urmează Germania (390 de bancheri), Italia (201 de bancheri), Franţa (233 de bancheri) şi Spania (161 de bancheri).

Numărul bancherilor din Uniunea Europeană care au câştigat în 2017 peste un milion de euro a crescut la aproape 5.000, chiar dacă au fost introduse limite cu privire la bonusurile ce pot fi plătite angajaţilor din sectorul financiar, arată un studiu publicat luni de Autoritatea Bancară Europeană (EBA), transmite Reuters.

EBA a anunţat că 4.859 de bancheri au fost plătiţi în 2017 cu peste un milion de euro, inclusiv bonusurile, numărul lor fiind în creştere faţă de 2016, când au fost 4.597.

După ce în timpul crizei financiare plătitorii de taxe au salvat băncile care se confruntau cu spectrul falimentului, Uniunea Europeană a introdus limite cu privire la bonusurile ce pot fi plătite angajaţilor din sectorul financiar, care au dus la modificarea sistemului de recompensare printr-un accent mai mare pe partea fixă a remuneraţiei. Din 2014, bonusurile sunt plafonate şi nu pot depăşi valoarea salariului de bază sau de două ori acea sumă, dacă acţionarii sunt de acord.

 

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro