IKEA sărbătorește 75 de ani de la înființare

2925
 

E mare sărbătoare în familia IKEA! Se împlinesc 75 de ani când Ingvar Kamprad a înființat celebrul lanț de magazine. Pentru a marca acest moment important, IKEA lansează colecția specială Gratulera, care include cele mai iubite piese de mobilier din istoria companiei.

Deja în magazine au început să apară primele produse ale colecției Gratulera. Acestea sunt obiecte de mobilier care readuc la viață anii ’50 și ’60 ai secolului XX-lea.

Aniversarea celor 75 de ani de existență în piață va fi despre celebrarea și reamintirea trecutului. Totodată, oficialii companiei își doresc ca prin această campanie să le mulțumească oamenilor care au contribuit dea lungul timpului la creșterea succesului global al brand-ului, motiv pentru care produsele preferate ale acestora vor fi din nou disponibile în magazine.

Colecția GRATULERA va fi lansată în trei etape în magazinele IKEA, până la finalul anului 2018 și va prezenta diferite perioade din istoria celor 75 de ani de IKEA.

Prima parte a colecției va fi despre anii ’50 și ’60, de perioada în care tonurile întunecate și lemnul erau în tendințe, de vremea în care IKEA era un comerciant convențional de mobilier scandinav. Cea de-a doua parte a colecției este dedicată anilor ’70 și ’80, perioadă în care IKEA a început să experimenteze noi metode de producție, iar colecțiile erau caracterizate de culori puternice și jucăușe, precum și de texturi vibrante. A treia și ultima parte a colecției este o reamintire a sfârșitului secolului al XX-lea și începutul secolului XXI-lea, o perioadă în care IKEA a revenit la clasica tradiție scandinavă și la mobilierul din lemn deschis la culoare.

„Fiecare dintre cele trei segmente ale colecției GRATULERA este diferit, marcând o altă perioadă de timp; de la lemnul închis la culoare cu accente clasice, din prima parte a colecției, la stilul foarte jucăuș, în culori puternice, din a doua parte, și apoi la cea de-a treia care este caracterizată de aspectul natural al materialelor folosite, ce amintesc de stilul scandinav, în timp ce decorațiunile conțin modele mai simple, aproape grafice”, declară Karin Gustavsson, Creative Leader, IKEA of Sweden.

Colecția va include fotolii, mese, corpuri de iluminat și textile în variante diferite. Scaunul modern EKENÄSET, covorul FÄRGSTARK și scaunul BJURÅN sunt câteva dintre produsele reprezentative pentru această colecție, care vor fi aduse înapoi în magazinele IKEA.

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro