Ikea introduce leasing-ul de mobilier

1085
 
Ikea, cel mai mare retailer de mobilă din lume a declarat că dorește să testeze ideea de a închiria mobilier de birou, cum ar fi birouri și scaune, clienților de afaceri, începând cu publicul din Elveția. Cu toate acestea, bucătăriile ar putea fi, de asemenea, închiriate și nu vândute în viitor.
Strategia de leasing face parte din efortul mai larg al brandului de a proiecta și vinde bunuri care pot fi reparate, reutilizate, reciclate sau revândute. De asemenea, se încearcă prin această campanie promovarea serviciilor care prelungesc durata de viață a unui produs.
„Ați putea spune că leasingul este un alt mod de finanțare a unei bucătării. Când acest model circular este în desfășurare, avem un interes mult mai mare să nu vindem doar un produs. Vrem să vedem ce se întâmplă cu produsul și dacă consumatorul are grijă de el”, a declarat Torbjorn Lööf, directorul executiv al Inter Ikea.
El a spus că și compania suedeză intenționează  să lanseze o afacere proprie, astfel încât clienții să poată  înlocui componente, cum ar fi balamalele sau șuruburile, pentru mobila care nu mai este stocată în magazinele Ikea.
Un purtător de cuvânt al Ikea a spus: „Avem o ambiție de a inspira și de a permite oamenilor să joace un rol activ în transformarea economiei circulare într-o realitate, pe care o putem sprijini prin dezvoltarea de noi modalități prin care oamenii să cumpere, să îngrijească și să transmită produsele”.
Pe anumite piețe, cum ar fi Elveția, explorăm, testăm soluțiile potențiale și avem un proiect-pilot pentru a căuta leasing-ul de mobilier, dar este încă prea devreme pentru a confirma exact cum va arăta acest lucru”.
Cumpărătorii pot deja să returneze anumite tipuri de mobilier utilizat în magazine în Marea Britanie pentru a fi vândute sau donate în scopuri caritabile, în timp ce fiecare magazin are acum facilități de reparare și reambalare, astfel încât obiectele deteriorate în tranzit să poată fi vândute și să nu fie irosite.

Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro