Heineken se extinde în China

2655

Grupul olandez Heineken NV a anunţat vineri formarea unei alianţe cu cel mai mare producător de bere din China, în dorinţa de a ajunge la consumatorii de pe cea mai mare piaţă din lume din punct de vedere al volumului.

Compania de stat China Resources Beer Holdings (CRH Beer) va acorda producătorului olandez de bere acces la o reţea de distribuţie imensă, pe o piaţă competitivă, unde până acum a avut o prezenţă redusă.

Conform acordului, Heineken va prelua o participaţie de 20,67% în China Resources Beer Holdings, deţinută în prezent de China Resources Enterprise, cu 3,1 miliarde de dolari, în timp ce-şi vinde afacerea sa din statul asiatic producătorului chinez de bere, cu 305 milioane de dolari.

Compania va autoriza brandul Heineken pe piaţa internă şi va achiziţiona o participaţie de 0,9% în compania olandeză, cu 538 de milioane de dolari.

„China este un continent şi noi suntem o mică organizaţie şi este dificil pentru noi să ne extindem semnificativ”, a explicat directorul general al Heineken, Jean-François van Boxmeer.

Consumul de bere per capita în China a scăzut cu 13% în perioada 2013 – 2017, conform firmei de cercetare de piaţă IWSR.

Pentru CR Beer, producătorul popularei mărci Snow, acordul cu Heineken îi permite să intre pe segmentul premium, dominat de companiile străine, într-un moment în care consumatorii chinezi nu mai sunt interesaţi de brandurile ieftine.

Aproximativ 90% din cantitatea totală de bere vândută de CR Beer este din gama Snow, dar ea este vândută aproape exclusiv în China. CR Beer speră să folosească reţeaua globală a Heineken pentru a-şi vinde sortimentul peste hotare.

Piaţa premium din China este dominată de companiile Anheuser-Busch InBev şi Carlsberg.

Heineken, al doilea mare producător de bere din lume, deţine în România patru fabrici, situate în Miercurea Ciuc, Craiova, Constanţa şi Târgu Mureş.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro