Duminică intră în vigoare legea 30 din 2019 privind aprobarea OUG 25 din 2018 care a fost publicată în Monitorul Oficial. Ca noutate se prevede impozitarea veniturilor din monede virtuale, avertizează consultanții fiscali.

Potrivit consultantului fiscal Adrian Bența,după noua formă a Codului Fiscal se va impozita nu doar bitcoin-ul, ci și celelalte monede virtuale.
Prevederea lărgește categoria veniturilor din alte surse prin includerea celor din transferul de monedă virtuală

.

Impozitarea se va face astfel: „Câștigul din transferul de monedă virtuală în cazul veniturilor prevazute la art. 114 alin. (2) lit. m), determinat ca diferența pozitivă între prețul de vânzare și prețul de achiziție, inclusiv costurile directe aferente tranzacției. Câștigul sub nivelul a 200 lei/tranzacție nu se impozitează cu condiția ca totalul câștigurilor într-un an fiscal să nu depășească nivelul de 600 lei”, arată noile prevederi.

Piața este volatilă. În 2013 o monedă costa câţiva dolari, iar imediat a crescut la 900-1000 dolari, iar după un an a scăzut la 250-300 dolari ca în aceste zile să ajungă iar la 1000 de dolari.

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro