Un start-up din Germania testează un autovehicul electric solar care se încarcă din mers

O companie start-up cu sediul în Munchen a profitat de soarele bavarez arzător din această vară pentru a testa sistemul de baterii aflat în etapa finală a dezvoltării cu care este dotată maşina sa, Sion, un autovehicul solar ce permite încărcarea în timpul deplasării.

Cel mai probabil Germania nu va reuşi să îşi atingă ţinta propusă de a avea un milion de maşini electrice pe drumurile sale până în anul 2020, însă guvernul acestei ţări a anunţat în luna aprilie că este gata să ofere ajutor companiilor care realizează baterii pentru astfel de autovehicule.

Sono Motors, companie fondată în 2016, dezvoltă Sion, un autovehicul în totalitate electric dotat cu celule solare integrate în caroseria sa.

Maşina poate fi încărcată atât prin utilizarea energiei solare, cât şi prin intermediul prizelor de curent electric convenţionale.

Producţia va începe în a doua jumătate a anului 2019, iar compania are deja peste 6.500 de comenzi. Preţul de pornire al autovehiculelor care vor fi puse în vânzare începând de anul viitor va fi de 16.000 de euro,.

Sion va avea 330 de celule solare ataşate pe plafon, capotă şi pe laterale, iar sistemul de baterii va oferi o autonomie de circa 250 de kilometri până la următoarea încărcare.

„Avem scaun cu încălzire, aer condiţionat, sistem de info-amuzament unde îmi pot conecta interactiv telefonul, ceea ce înseamnă că am într-adevăr un vehicul complet, foarte simplu, fără zorzoane”, a declarat pentru Reuters Laurin Hahn, cofondator al companiei şi director executiv în cadrul start-up-ului.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro