Huawei
Huawei

Germania ia în considerare modalități de a bloca Huawei de la noua sa generație de rețele de telefonie mobilă, potrivit rapoartelor.

Berlin explorează cerințele de securitate mai stricte, care pot împiedica utilizarea produselor Huawei în noua tehnolog 5G. Multe țări au impins implicarea firmei de tehnologie din China în rețelele lor de 5G asupra preocupărilor legate de securitate.

Rețelele reprezintă următorul mare val de infrastructură mobilă. Compania chineză, unul dintre cei mai mari producători de echipamente de telecomunicații din lume, s-a confruntat cu rezistență din partea guvernelor străine asupra riscului ca tehnologia sa să poată fi folosită pentru spionaj.

Huawei a negat pretențiile că prezintă un risc de spionaj. Într-o declarație, firma a declarat că nu vede „nici un motiv rațional pentru care ar trebui să fie exclusă de la construirea infrastructurii 5G în Germania sau într-o țară din lume”.

Statele Unite, Australia și Noua Zeelandă au blocat toate firmele locale de la utilizarea Huawei pentru a furniza tehnologia pentru rețelele de generație următoare 5G.

Marea Britanie și-a exprimat îngrijorarea față de Huawei, iar Canada își reexaminează relația cu firma. Ambasadorul Chinei în Canada a avertizat despre „repercusiuni” dacă țara a interzis compania din rețeaua sa 5G.

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro