Fuziune între doi rivali din piața producătorilor de aur

397
 

Grupul canadian Barrick Gold, cel mai mare producător mondial de aur intenţionează să fuzioneze cu rivalul american Newmont Mining, subliniind însă că deocamdată nu a fost luată încă nicio decizie, transmite AFP.

Cei doi giganți au mai încercat să fuzioneze, ultima tentativă având loc în 2014, când operaţiunea a eşuat.

Dacă această tranzacţie va avea loc, ar da naştere unui monolit în industria aurului cu o capitalizare bursieră de peste 40 miliarde dolari.

De asemenea, Newmont şi-a anunţat luna trecută intenţia de a cheltui 10 miliarde de dolari pentru a prelua un alt mare producător canadian de aur, Goldcorp, şi a trece astfel în faţa Barrick Gold pe poziţia de lider mondial al producţiei de aur.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro