Furt de bonsai multiseculari de 80.000 de euro

170
 

Arta tradiţională a creşterii bonsailor, cultivată şi dusă la perfecţiune în Japonia, îşi are originile în China şi constă în plantarea la ghiveci a unui arbust care, prin diferite tehnici, capătă apoi aspectul unui arbore secular.

 

În 2018, Japonia a expediat în afara graniţelor arbori, bonsai şi flori în ghiveci în valoare de 12 miliarde de yeni (96 de milioane de euro), comparativ cu un export de 4,5 miliarde de yeni în urmă cu zece ani.

Șapte bonsai cu o valoare totală estimată la peste 7 milioane de yeni i-au fost furaţi luna trecuta lui Seiji Iimura, specialist în bonsai care deţine o grădină în Kawaguchi, prefectura Saitama, la periferia Tokyoprovenit, şi care provine dintr-o familie cu o tradiţie de cinci generaţii în arta cultivării acestor arbori miniaturali.

“Când priveşti un bonsai este ca şi cum ai escalada un munte fără a-ţi părăsi locuinţa. Bineînţeles că îl dispreţuiesc pe cel care i-a furat, dat vreau să-i spun ‘stropeşte-i, te rog, îngrijeşte-i. Aş fi foarte trist dacă se usucă”, a spus Iimura


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro