Fumatul, un viciu prielnic al cancerului

334
 

”Vești bune” pentru fumători! Un studiu efectuat de Universitatea din Leeds, a arătat cum fumatul ar putea limita capacitatea corpului de a lupta împotriva cancerului de piele.

Aceștia prezintă cu 40% mai puţine şanse de a supravieţui afecţiunii în comparaţie cu persoanele care nu au fumat niciodată. De asemenea, au dat dovadă de un sistem imunitar mai puţin eficient comparativ cu cel al nefumătorilor.

”Sistemul imunitar este asemănător unei orchestre, având mai multe componente. Această cercetare sugerează că fumatul ar perturba armonia în care funcţionează totul, muzicienii fiind capabili să cânte în continuare, însă într-un mod dezorganizat”, a declarat autoarea principală a studiului, Julia Newton-Bishop.

Studiul a fost întocmit pe baza datelor colectate de la peste şapte sute de pacienţi cu melanom, o formă gravă de cancer de piele care se extinde la alte organe. Fumătorii şi foştii fumători au avut cu 40% mai puţine şanse de a supravieţui timp de zece ani după stabilirea diagnosticului în comparaţie cu persoanele care nu au fumat niciodată, potrivit rezultatelor cercetării.

 

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro