Ford şi Volkswagen au convenit să coopereze pentru dezvoltarea de vehicule comerciale. De asemenea ei au în vedere şi o posibilă cooperare în producerea de maşini electrice şi autonome, informează BBC.

Vânzările din parteneriat vor începe în 2022 şi vor impulsiona profiturile în 2023, au prognozat cei doi producători auto.

În cadrul Salonului Auto de la Detroit companiile au declarat ca această alianță nu este o fuziune, iar companiile nu vor face schimb de acţiuni. Proiectele comune vor fi supravegheate de un comitet ce îi va include pe Jim Hackett, CEO Ford şi pe directorul executiv al Volkswagen, Herbert Diess.

Companiile se aşteaptă la o creştere a cererii de utilitare comerciale şi de camioane de dimensiuni medii, iar schimbul de informaţii va duce la economii, menţinând, în același timp, caracteristicile distincte ale fiecărei mărci.

Ford va proiecta şi construi pickup-uri de dimensiuni medii, dar şi vehicule comerciale mai mari pentru clienţii europeni, în timp ce Volkswagen va proiecta şi construi o camionetă mai mică. Producătorii de automobile sunt presaţi să dezvolte vehicule mai curate, pe fondul îngrijorărilor legate de riscurile pentru sănătate ale folosirii vehiculelor diesel.

Producătorii tradiţionali, cum sunt Ford şi Volkswagen sunt forţaţi să concureze cu firmele mai noi, centrate pe tehnologie, cum ar fi Uber şi Tesla, în dezvoltarea autovehiculelor electrice.

Ford Motor Company este o corporație multinațională americană situată pe locul cinci în lume la producția de automobile (2012).

Sursa foto: Jim Hackett, CEO Ford Motor, și Herbert Diess, CEO Volkswagen Group Foto: Sam VarnHagen/naias.com


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro